İLK OKUL

Yaşasın Cumhuriyet

05.11.2016

Milletleri  millet yapan en önemli değerlerden biri halk egemenliğidir. Türk milletinin egemenliğini bizzat kendi eline aldığı tarih olan 29 Ekim 1923 tarihi ulus olma bilincimizin perçinlendiği önemli tarihlerden biridi. Bu tarihte Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk milletimizin kendi kendini idare etmesini sağlamak amacıyla zaten temelleri daha önceden atılmış olan Cumhuriyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla resmen ilan etti. Böylece Türk halkı kendi idarecilerini bizzat kendisinin seçtiği yeni bir siyasal sistemle ülke yönetiminde söz sahibi oldu.

Cumhuriyetimizin ilanının 93. yılı kutlama programı okulumuzda coşku içerisinde kutlandı. Günün anlam ve önemini belirten konuşma okulumuz 5. sınıf öğrencisi tarafından yapıldı. Öğrencilerimiz tarafından okunan şiirler ve Müzik Öğretmenimiz Aybüke DURAK tarafından yönetilen Cumhuriyet Koromuzun seslendirmiş olduğu Cumhuriyet Şarkıları öğrencilerimizden büyük alkış aldı. Ayrıca öğrencilerimiz tarafından sahneye konulan rontlarda öğrenci, veli ve öğretmenlerimiz tarafından merakla izlendi.

Özel Karaman Başarı Koleji olarak programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.