ANADOLU - FEN LİSESİ

Başarı İstanbul'da

21.10.2018

Karaman Özel Başarı Fen-Anadolu Lisesi olarak İstanbul gezisi düzenledik.

İstanbul gezimiz, okul müdür yardımcımız Pelin AKSOY ve tarih öğretmenimiz Mehmet Ali Sürmeci sorumluluğunda 19-20 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirildi. Geziye, sorumlu idareci ve öğretmenimizin refakatinde 11. ve 12. sınıflardan 36 öğrencimiz katıldı.

Gezi planı doğrultusunda ulaşım, Karaman- İstanbul arasında otobüsle sağlandı.
Gezinin ilk gününde: Medipol Üniversitesi Tıp, Mühendislik ve Hukuk Fakültesi Öğretim Üyeleri ile tanışıldı ve kampüs gezintisi gerçekleştirildi.
Daha sonra Yeditepe Üniversitesi Mimarlık ve Psikoloji bölümleri ziyaret edilerek ilgili Öğretim Üyelerinden bölümler hakkında bilgi alındı. Ardından Tıp, Eczacılık ve Mühendislik Fakülteleri gezildi.

Gezinin ikinci günü ise; tarihi Yarımada ziyaret edilerek Sultanahmet Camii, Ayasoyfa Camii, Çemberlitaş ve Topkapı Sarayı rehberimiz eşliğinde gezildi. Sonrasında Kapalı Çarşı ve Mısır Çarşısı da gezilerek Eminönü’nden hareketle Boğaz turu gerçekleştirildi. Boğazın incisinin en iyi seyredilebileceği yerlerden biri olan Ortaköy’de keyifli vakit geçirilerek gezi tamamlandı.

Öğrencilerimiz, derslerde öğrendikleri tarihi yerleri yerinde görme ve inceleme imkânı buldular. Öğrencilerimize üniversiteyi ve lisans programlarını doğrudan tanıma olanağı sunan gezide; öğrencilerimiz bölümler hakkında bilgi aldılar,  okulun fiziki yapısını, sosyal etkinlik alanlarını tanıdılar ve genel havasını teneffüs ettiler.

Gezimizin sorunsuz, keyifli ve öğretici bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçen öğretmenlerimize ve geziye katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.