ANADOLU - FEN LİSESİ

Bir Damla Işık Kocaman Umut Olsun

25.10.2017

Yetiştirdiğimiz bir nesil. Bu nesli, öz değerlerinden, insanı insan yapan duygulardan; yardımlaşmaktan, saygıdan, özveriden mahrum bırakırsan verdiğiniz eğitimin ne anlamı var. Yaparak, yaşayarak, içine dahil etmeden empati oluşturulmaz dedik. Çocukların yüzlerindeki tebessümü görmelerini, ellerinin sıcaklklarını hissetmelerini en önemlisi hangi şartlarda olursa olsun eğitimlerini büyük bir arzuyla devam ettirdiklerini görmelerini istedik. Her biri teker teker el verdi köy okulunuzdaki çocuklara. Yüreklerine dokundu tek tek. Eğitimin bir bütün olduğu düşüncesini benimseyen Özel Başarı Koleji kardeş köy okulumuz Güldere köyüne öğrencilerimizle birlikte giderek çok şeye can verdik. Yüzlerde tebessüm bırakmanın inanılmaz mutluluğunu paylaştık. Paylaşmanın erdemini yaşadılar öğrenciler.

Sevmek, sevebilmek bir insanı, nesneyi veya bir eşyayı. Sevebilmek ve olabildiğince verebilmek bu sevgiyi. Paylaşmak erdemdir, paylaşmak onurdur, bunun için; Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. Işığını esirgeme ve koşulsuz sev. Sevmekle yetinme özgürce paylaş. Yardımını sevgini, bazen üzüntünü çoğu zaman yaşadıklarını elinde olanları sana yetenleri, yetinebildiğin kadarını korkma, çekinme, aldanma. Mum isen ışığın başkalarına güneş olsun. Bir damla ışık kocaman umut olsun...