ANADOLU - FEN LİSESİ

Çatalhöyük Neolitik Kenti ve Bilim Merkezi Gezisi

25.10.2018

Okulumuz Öğrencilerinin Çatalhöyük Neolitik Kenti ve Konya Bilim Merkezi Gezisi

24 Ekim 2018 Çarşamba günü, 9-A FL, 9-B FL ve 9-A AL sınıfları ile birlikte, Konya ilinin Çumra ilçesindeki Çatalhöyük Neolitik Yerleşme Alanı ve Konya Bilim Merkezi’ne gezi düzenledik.

Gezimizin ilk ayağında, öğrencilerimizin dünyanın ilk yerleşmelerinden olan Çatalhöyük’ü görmeleri, buradaki yerleşim yerleri, coğrafyanın yerleşmeye ve medeniyete olan etkilerini yerinde görerek, dokunarak ve yaşayarak öğrenmeleri gerçekleşmiştir.

Gezimizin ikinci ayağında ise Konya Bilim Merkezi’ni gezen öğrenciler, burada çeşitli faaliyetlere katıldılar. Bilim tarihi içinde zaman tünelinde seyahate çıktılar. Öğrencilerde bilim merkezi büyük hayranlık oluşturdu. Robotik kodlama, fizik, kimya, matematik, astronomi gibi bilimin birçok dalıyla ilgili bilgi aldılar.

Gezimizin keyifli, verimli ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.