ANADOLU - FEN LİSESİ

Geleceğin Uçak Mühendisleri İçin Eğitimler Başladı

01.09.2018

‘İGA Liselerarası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması’nda finale kalan öğrencilerimiz eğitimlere başladı.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen ve aralarında 4 öğrencimizinde yer aldığı 36 genç, İstanbul Yeni Havalimanı’nda yapılacak Teknofest İstanbul’da gerçekleşecek yarışmanın finaline hazırlanıyor.

İGA ana sponsorluğunda ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) desteği ile Türkiye genelinden lise öğrencilerinin katılabildiği ‘İGA -Liselerarası Model Uçak Yarışması’ için 28 Ağustosta başlayan eğitimler 23 Eylül'de ki yarışmayla tamamlanacak. Bu yıl, Türkiye genelinde ‘Hayallerine Uç’ sloganıyla üçüncüsü gerçekleşen yarışmada, finale katılmaya hak kazanan 9 gruptan oluşan 36 genç, eğitmenleriyle bir araya geldi.

İTÜ Uçak Uzay Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verilen ve 4 hafta sürecek eğitimlerde öğrenciler, bir model uçağı adım adım nasıl tasarlayacaklarını öğrenecek. 20-23 Eylül 2018 tarihleri arasında İstanbul Yeni Havalimanı’nda yapılacak Teknofest İstanbul’da kapsamında gerçekleşecek yarışma finalinde öğrenciler, yaptıkları model uçaklarını jürilerinin beğenisine sunacak ve büyük ödüller için yarışacak. Yarışmayı birinci olarak tamamlayan takım 6 bin TL, ikinci takım 4 bin TL, üçüncü takım ise 2 bin TL değerinde hediye çekleriyle ödüllendirilecek.