ANADOLU - FEN LİSESİ

Hayallerine Uçuyorlar

03.08.2018

“İGA Liselerarası Model Uçak Eğitimi ve Yarışması” kapsamında takım olarak başvuran lise öğrencilerimiz   Emirhan Tala, Melike Tokgoz ,Ece Tokgöz, Serasu Çamkaya ve Nazlican Asanakutlu elektrik motorlu model uçak eğitimi alacak, eğitim akabinde uçaklarını belirlenmiş kuralları yerine getirecek şekilde tasarlayacak ve üretimini yaptıktan sonra uçuracaklardır.

Başvuran takımlar yarışmaya katılabilmek için kamp öncesinde online eğitim alarak hem model uçak konusunda bilgilendirilmis hem de rapor hazırlamayı öğrenmislerdir. Eğitim sonucunda uçurmayı planladıkları Model Uçaklarının kavramsal raporunu hazırlayip ve o raporun içeriğine göre değerlendirilmis ve seçilmistir.

Seçilen takımlar yaz okulu kapsamında İTU Uçak ve Uzay Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verilecek olan teorik ve pratik eğitimlere katılarak model uçaklarını yarışmaya göre tasarlayacak ve üreteceklerdir. Teknofest İstanbul kapsamında yarışma finali gerçekleşecek, bu uçuş bölümünde bir görev yerine getirilecektir.

İGA, İstanbul Teknik Üniversitesi (ITU) ve Türkiye Teknoloji Takımı (T3 Vakfı) işbirliği ile Ağustos 28 ve Eylül 20 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleştirilecek olan etkinlik, eğitim ve uygulamanın iç içe geçtiği bir yaz kampı olarak hazırlanmıştır. Uçak bilimleri konusunda uzman olan İTÜ’lü öğretim üyeleri ve mühendisler tarafından verilecek teorik eğitimler devamında pratik eğitimler grup çalışmaları ile desteklenecektir. Final yarışması Türkiye Teknoloji Takımı (T3)’nın düzenlediği Teknofest kapsamında 20-23 Eylül arasında belirtilen bir günde İstanbul’da yapılacaktır.
İlk adımı başarıyla gecen öğrencilerimizi tebrik eder, başarıyla tamamlamalarını temenni ederiz.