ANADOLU - FEN LİSESİ

Şimdi Başarılı Olduk Sınıfları Doldurduk

17.09.2018

2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk zili bugün (17.09.2018) okulumuzda da sevinçle, heyecanla ve coşkuyla çaldı.

Başarılarla dolu bir yılı geride bıraktıktan sonra, yaz tatiline giren öğrenciler ders zilinin çalmasıyla eğitim-öğretime kaldıkları yerden devam ettiler.

Hem Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokul binamızda hem de Anadolu ve Fen Lisesi binamızda yapılan açılış programında okul müdürlerimiz 2017-2018 eğitim öğretim dönemindeki başarılarımıza değinmenin yanı sıra geçtiğimiz yıl bizleri gururlandıran öğrencilerimizi ödüllendirdiler.

Okul Müdürümüz Doğan Yeğin açılış konumasında;

"Değerli velilerimiz, öğretmen arkadaşlarım ve sevgili öğrenciler yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun. Geçen yıl mezun ettiğimiz 117 öğrencimizden 52 öğrencimiz fen lisesini kazandı. Mezunlarımızı kutluyor, emeği geçen öğretmenleri tebrik ediyorum. Darısı ve daha iyisi bu sene ki 8’lerimizin başına.

Okulumuzda bu sene yeni bir uygulamaya geçiyoruz. 5. sınıflarımızda İngilizce Hazırlık Dönemi. Karaman'da ilklere imza atan okulumuz bu uygulama ile öğrencilerimizi yabancı dil eğitimi konusunda daha iyi seviyelere gelmeleri için haftada 16 saat ingilizce dersi imkanı sunuyoruz.

Geçtiğimiz yıl sosyal faaliyetlerimize eklediğimiz ve 3 ile 6 . sınıflarımıza pilot uygulamasını yaptığımız robotik kodlama dersi 8. sınıflarımız hariç artık tüm sınıflarımızda ders olarak yer alacaktır. Ayrıca yine bu yıl uygulamasını başlattığımız Ahşap Atölyesi Faaliyeti ve Planetaryum ile yine Karaman'da ilklerin okulu olmaya devam edeceğiz. Bu yıl geçtiğimiz yeni sistemlerden biriside K12 Öğrenci Bilgi Sistemi. Bu sitem sayesinde siz velilerimiz öğrencilerimizin okul ile ilgili her türlü bilgi, belge, sınav sonuçlarına anında ulaşabilecek, ödevlerini takip edebilecek ve devamsızlık gibi durumlarını anında öğrenebileceksiniz. En önemli kısmı ise servis özelliği ile öğrencinizin nerede olduğunu bildirimler sayesinde takip edebileceksiniz.

Son olarak Başarı Ailesi olarak geçtiğimiz yıl Anadolu ve Fen Liselerinin Üniversite sınavında elde ettikleri büyük başarıdan dolayı kendilerini kutluyorum. Hepinize başarılı bir eğitim öğretim yılı diliyorum iyi dersler çocuklar" dedi.

Anadolu ve Fen Lisesi Müdürümüz Hasan Hüseyin Yıldırım açılış konuşmasında;

"2018-2019 yeni eğitim ve öğretim yılını ntüm ''BAŞARI'' ailesine hayırlı olmasını diliyorum. 2017-2018 eğitim öğretim yılında çok büyük başarılar elde ettik. Gerek akademik alandaki başarılarımız gerekse hem Karaman'da hem de Türkiye'de ses getiren sosyal farkıdalık projelerimiz ile dolu dolu bir yıl geçirdik.

Akademik olarak Tıp, Hukuk, Diş Hekimliği, Mimarlık, Eczacılık ve Mühendislik Fakültelerine öğrencilerimizi yerleştirdik. Hazırladığımız İyilik Okulu projesi ile Türkiye birinciliği, Lösev yararına düzenlediğimiz gece ile LÖSEV'e binlerce TL'lik yardım gibi projelere imza attık. Bu ve bunun gibi daha bir çok başarıyı'da sizlerden bekliyor, başarılı bir yıl diliyorum" dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Üniversite sınavında Karaman sayısal birincisi olan öğrencimiz Furkan Yılmaz, LGS sınavında birinci olan öğrencimiz Hacı Talha Pınar kısa bir konuşma yaptılar. Daha sonra dereceye giren öğrencilerimize çiçek takdim edilerek öğrencilerimiz ödüllendirildiler.

Açılış programının ardından öğrencilerimiz ilk derslerini öğrenmek üzere öğretmenlerinin eşliğinde sınıflarına geçtiler.

Başarı Eğitim Kurumları olarak yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize hayırlı olmasını ve daha başarılı bir yıl geçirilmesini diliyoruz.