ANADOLU - FEN LİSESİ

Tarihin İzinde Kitap Okuma Projesi

04.11.2019

Başarı liseleri öğrencilerinden tarihin izinde kitap okuma projesi.

Projenin amacı;

Özel Karaman Başarı liseleri gönüllü öğretmen ve öğrencilerinin fikri ile Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, öğrencilerin kendini ifade etmelerini, iletişim ve sosyal becerilerinin gelişmesini desteklemesinin yanı sıra kendi “ahlak” ve “kültürümüze ait değerleri” adı geçen şahsiyetlerin eserleri ve hayatlarının okunmasıyla ideal nesilleri yetiştirmektir.
Projenin işlenişi;

Proje 7 önemli şahsiyete dair kitapları konu alarak işlenecektir.

• Mevlana
• Hz. Peygamber s.a.v efendimizin örnek ahlakı
• 2.Abdülhamit Han
• Yunus Emre
• M.Akif Ersoy
• Osman Bey
• Kanuni Sultan Süleyman
• Fatih Sultan Mehmet Han

Projenin sonucu;

Her ay adı geçen kişilerin hayatları ve eserlerini konu alan kitaplar, okuma sonrası kitap kritiği yapılacak, mümkün olduğunca tarihi mekan ziyaretleri yapılacak, adı geçen şahsiyetlerin vatan ve milletleri için verdikleri mücadeleleri, hedef ve idealleri anlamak için bu konuda Karaman’da bulunan üniversite ve milli eğitim müdürlüğünde uzman eğitimciler vasıtasıyla seminerler, belgesel ve videolar ile desteklenerek  anlatılacaktır.

Proje bitiminde öğrencilerimiz okunan kitaplarla ilgili sunum hazırlayarak veli,öğretmen ve öğrencilerimize sunum yaparak bilgilerini paylaşacaklardır.