İlklerin Okulundan Bir İlk Daha

04.05.2018

Başarı Eğitim Kurumları olarak Karaman'da ilklere imzamızı atmaya devam ediyoruz.

2001 yılında çıktığımız eğitim öğretim hayatında Karaman'da bir çok konuda başarılar elde etmiş, bir çok konuda ilk olmayı başarmış okulumuz en son ki yenilliği ile yine adından söz ettireceğe benziyor.

Özellikle son zamanlarda ki uzay gözlemlerimiz, okulumuzda ağırladığımız astronomlar ve gece ay gözlemlerimizin üzerine şimdi de okulumuz Planetaryum (Gezegenevi)'u öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz.

Planetaryum (Gezegenevi) Nedir?

Planetaryum veya gezegenevi, güneşin, yıldızların, gezegenlerin ve diğer gök cisimlerinin yapay görüntüsünün özel bir yansıtıcı yardımıyla kubbe şeklindeki tavana yansıtıldığı gösteri salonlarına verilen isimdir. Bir gezegenevinin başta gelen en büyük özelliği kubbe şeklinde ekranı ve o ekran üzerine özel araçlarla yansıtılan gökyüzü, gökcisimleri ve benzeri görüntülerdir. Uzay boşluğundaki hareketlerin gerçekçi bir şekilde simüle edilebilmesini sağlar. Kullanılan görüntüler optik ve elektro-mekanik birçok teknolojik araç kullanılarak elde edilebilir. Bu sistemler, dünyanın herhangi bir noktasından geçmişte, gelecekte veya bulunulan anda görülebilecek gökyüzünü görüntüleyebilirler. Yeni nesil dijital yansıtıcılar  sayesinde gösteri yelpazesini genişletmiş, insanın kan damarları içinde yolculuktan, Rönesans sanatçılarının eserlerine kadar çok çeşitli konularda gösteriler sunmaktadır.

Başarı Eğitim Kurumları olarak akıllı sınıflar, robotik ve kodlama eğitimi, okul kampüsümüz içerisindeki havuz, buz pateni, uzay gözlemevi, tenis kortu, hayvanat bahçesi gibi bir çok ilke imza atan okulumuz Planetaryum ile de Karaman'da ilk olmanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Öğrencilerimize böyle bir yeniliği kazandıran tüm idareci ve yöneticilerimize teşekkür ederiz.