Ulusal Bir Kültür Projesi : “Çemberimde Gül Oya”

07.04.2017

Türkiye çok zengin bir kültüre sahiptir. Bizler Özel Başarı Eğitim Kurumları olarak kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimize sahip çıkmak ve onları yeniden canlandırmak amacı ile “Çemberimde Gül Oya” adlı  kültürel zenginliğimizi esas alan projenin içerisinde, Karaman’ı temsilen yer almış bulunmaktayız.

Bu proje, 81 ilden temsilci öğretmenlerin bulunduğu ve Avrupadaki okullar için oluşturulmuş “e-twinning öğrenme topluluğunda kayıt altına alınmış paydaşlardan oluşmaktadır. Bugüne kadar geçekleştirilen ve büyük bir beğeni kazanan “Çemberimde Gül Oya” projesi ilimizde gerçekleştirilecektir. Bu bağlamda kültürlerarası kaynaşmayı temel alan ve ülkemizin mozaik taşı olarak düşündüğümüz her bir ilinin tamamını kapsayan projemizin ana teması bu sergi ile anlam kazanacaktır. Sergiler ile farklı gruplara ulaşılarak  zengin kültürümüzü tanıtmak ve farklılıkların beraber güzel olduğunu yansıtabilmek ana temamızdır. Başta öğretmen, öğrenci ve veliler olmak üzere toplumun bütün fertlerinin dikkatini ve ilgisini,  kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerimizin canlandırılması ve kültürümüze sahip çıkılması konusunda farkındalık uyandırmaktır.

ÖZEL BAŞARI EĞİTİM KURUMLARI
Proje Koordinatörü : Abdullah YALÇIN