Yaşasın Cumhuriyet

29.10.2018

Cumhuriyetimizin ilanının 95. yılı kutlama programı okulumuzda coşku içerisinde kutlandı.

Milletleri  millet yapan en önemli değerlerden biri halk egemenliğidir. Türk milletinin egemenliğini bizzat kendi eline aldığı tarih olan 29 Ekim 1923 tarihi ulus olma bilincimizin perçinlendiği önemli tarihlerden biridi. Bu tarihte Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk milletimizin kendi kendini idare etmesini sağlamak amacıyla zaten temelleri daha önceden atılmış olan Cumhuriyeti Türkiye Büyük Millet Meclisi kararıyla resmen ilan etti. Böylece Türk halkı kendi idarecilerini bizzat kendisinin seçtiği yeni bir siyasal sistemle ülke yönetiminde söz sahibi oldu.

Kutlama programında, günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiirler, video gösterileri ve rontlar öğrencilerimizden büyük alkış aldı. Ayrıca öğrencilerimiz tarafından sahneye konulan oratoryo öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından merakla izlendi.

Özel Karaman Başarı Eğitim Kurumları olarak programın hazırlanmasında ve sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür ederiz.