ANADOLU - FEN LİSESİ

Engelli Bireyleri Anlamak

06.01.2022

Okulumuzda engellilerin yaşadığı zorluklara dikkat çekmek için Şahika Rehabilitasyon idare ve öğretmenleri tarafından Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerimize yönelik okulumuz spor salonunda farkındalık etkinliği düzenlendi.

Toplumda görme ve yürüme engellilerine yönelik farkındalık bilinci oluşturmak amacıyla yapılan etkinlikte öğrencilerimizin gözlerine bant takıldı, ellerine beyaz baston verilerek hissedilebilir yüzeyde yürümeleri istendi. Oldukça zorlanan öğrencilerimiz, kısa sürede olsa görme ve yürüme engellilerinin yaşadığı sıkıntıları anlama imkanı buldular.

Sosyal hayatta birlikte yaşadığımız ancak empati kuramadığımız için hayatlarını daha da zorlaştırdığımız engelli bireyleri anlamak adına yapılan farkındalık etkinliğinde toplumsal bir mesaj verildi.

#Engelli
#Rehabilitasyon