İLK OKUL

Sınıflarımızda 'Çat Kapı' Tarih

10.01.2019

Karaman'da, Mevlana, Yunus Emre, Karamanoğlu Mehmet Bey, Piri Reis ve Kazım Karabekir Paşa'nın hayatı, okullarda "çat kapı" sahnelenen tiyatro oyunlarıyla genç nesillere anlatılıyor.

Karaman Belediyesi tarafından Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı desteğiyle başlatılan proje kapsamında Mevlana, Yunus Emre, Karamanoğlu Mehmet Bey, Piri Reis ve Kazım Karabekir Paşa'nın hayatı, okulumuzda "çat kapı" sahnelenen tiyatro oyunlarıyla öğrencilerimize anlatıldı.

Eski dönemlere ait kostüm giyen oyuncuların ders işlenen sınıflarımıza "çat kapı" girerek sergiledikleri oyunlar, öğrencilerimiz üzerinde büyük etki bıraktı. Bugüne kadar 350 sınıfa giren 6 kişilik tiyatro ekibinin hedefi, bu sayıyı 500'e çıkarmak.

Böyle bir projeye imza atan Karaman Belediyesine ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.