Bursa ve Çanakkale'yi Gezdik

07.05.2019

Okulumuz, sosyal etkinlikler kapsamında düzenlemiş olduğu gezilere bir yenisini daha ekledi.

2019'un gezi programında, tarihi güzellikleri, camileri, türbeleri, havluları ve İskender yemeğiyle evliyalar şehri Bursa'ya ve bir devrin battığı yer olan, Türk'ün gücünün Dünya'ya gösterilen, Seyit onbaşısı, Yüzbaşı Mustafa'sı ve daha yüz binlerce adsız kahramanları ile Çanakkale' ye gerçekleşti.

Gezide ilk durak, Osman gazi ve Orhan gazinin türbeleri oldu. Devamında Yeşil Türbe, Yeşil Cami, Ulu Cami ve Emirsultan Hazretlerinin Türbesi gezildi.

Gezinin 2. günü Çanakkale'ye ayrılmıştı. Çanakkale'ye gittiğimizde Gelibolu yarımadasına ilk adım attığımız andan itibaren savaşın maneviyatını üzerimizde hissettik. Rehberimizin anlattıkları karşısında 1914-1915 yıllarında yaşananları, sefaleti, zorlukları, fedakarlıkları anlamaya çalıştık.
Seddülbahir Savaş Alanı, Maeste Koyu, Tekke Köyü, Ertuğrul Koyu, İkizler Koyu, Hisarlık Tepe, Alçı Tepe, Arıburnu, Kaba Tepe, Kanlı sırt, Conk bayırı ayrıca Türk Şehitlik ve Anıtları, Yabancı Mezarlık ve Anıtlar, Savaş kalıntıları (Tabyalar-silahlar, siperler, batıklar ve toplar) Arkeolojik ve Tarihi Siteleri gezilmiş, öğrencilerimize tarih dolu unutulmaz bir gün yaşatılmıştır.