Karaman'a Bir İlki Yaşatarak Şehrimizin Gururu Oldular

13.06.2023

Okulumuz Yıldız Satranç Takımı Öğrencileri büyük bir başarı elde ederek Karaman'ın gururu oldular.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Satranç Federasyonun her yıl düzenlediği Okul Sporları Satranç Turnuvaları Mart ayında il bazında başlayıp 11 Haziran'da Türkiye Finalleri ile binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

İller bazında düzenlenen turnuvanın ilk ayağında bütün okullar kıyasıya yarışarak şehrin en iyi okulları belirlendi. Daha sonra turnuvanın 2. ayağına geçerek illerin en iyi okulları kendi bulundukları bölgelerde mücadele ederek Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanıdlar. Turnuvanın son ayağında ise bölgesinde en iyi olan okulların katılımıyla Türkiye Finali gerçekleştirildi.

Okulumuz Yıldız Satranç Takımı ilk etapta Karaman'da tüm okullar arasında il birincisi olarak bölge finaline gitmeye hak kazandı. Daha sonra katıldıkları bölge finallerinde de gösterdikleri üstün performans ile iyi bir derece elde eden öğrencilerimiz Karaman'da bir ilki gerçekleştirerek Türkiye Finallerine gitmeye hak kazandı.

7-11 Haziran tarihleri arasında Aydın'da düzenlenen 81 ildeki en iyi okulların katıldığı Okul Sporları Satranç Şampiyonası Türkiye Finali'nde büyük bir başarı gösteren Okulumuz Yıldız Satranç Takımı öğrencileri Türkiye 5. si oldular.

Okul sporları satranç müsabakaları kapsamında ilk kez Türkiye 5. si olan ve Karaman tarihinde ilk kez Türkiye Finallerine katılan okul olan Başarı Koleji Satranç Takımı öğrencilerini bu denli bir başarı elde edilmesi ilimiz yöneticileri tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Bu başarıda emeği geçen tüm Başarı Koleji Satranç Takımı Öğrencileri Berk Demir, Serkan Yöner, M. Faruk Delen, Ali Doğan, Emir Aydın ve Beren Akpınar ile Takım Antrenörü Hocamız Halil İbrahim Aygündüz'ü tebrik eder, Karamanımıza ve okulumuza yaşattıkları bu haklı gurur için kendilerine teşekkür ederiz.